Technische info

BMX Fiets

Zorg bij aankoop van een fiets dat je zeker een echte BMX race-fiets aanschaft. Deze zijn aanzienlijk lichter dan de straat-BMX die makkelijk tot 2 keer zwaarder kan zijn. De BMX race-fiets verschilt ook van de BMX freestyle deze is meestal uitgerust met pegs en Dirt (klein voorblad, vaak geen rem).
Neem zeker ook geen speelgoed fiets, een BMX krijgt het serieus te verduren bij het rijden en springen.

De BMX race fiets heeft enkel een achterrem.
Een voorrem is niet toegelaten net zoals uitstekende onderdelen of accessoires zoals reflectoren, bel, kettingskast, spatbord, enzovoort, .....

Houd rekening met de juiste afmetingen of maat, je mag rekening houden met de groei, maar overdrijf daar zeker niet in. Tegen dat je kind dan eindelijk met de juiste maat rijdt is de fiets misschien al versleten of heeft hij er een afkeer van gekregen omdat het niet gaat zoals het zou moeten gaan.
Fietsen met een te grote of te zware fiets beperkt de mogelijkheden van de rijder bij het rijden, springen, oppakken, liften, etc.
Koop beter regelmatiger een fiets, voor jonge rijders kan dit jaarlijks zijn tot ongeveer max 2 jaar met dezelfde fietsmaat omdat zei nog een groeiperiode doormaken.
Je kan in deze jaren nog spelen met de maat van stuurnok, het stuur, de cranks etc. .
Jaarlijks een nieuwe fiets aankopen ligt niet in ieders budget, maar er is ook ruime 2ehands markt waar men degelijke fietsen kan vinden. Er zijn redelijk wat grote merken die complete beginner-middelklasse fietsen aanbieden vanaf 250 euro tot .......
Op het einde van het seizoen komen er binnen de club ook wel eens fietsen vrij, laat u licht eens op bij andere ouders of rijders om te informeren hiernaar.
Jaarlijks organiseren we ook een interne 2de hands markt met diverse spullen, niet alleen fietsen maar ook andere benodigdheden.
Wilt u toch een nieuwe fiets dit kan altijd, er worden regelmatig test-dagen georganiseerd door diverse merken, maar ook de handelaars hebben een jaarlijks nieuw gamma van fietsen wat zei aanbieden.
Voor een samengestelde fiets kan het kostenplaatje aanzienlijk hoger liggen, maar je hebt dan natuurlijk wel een kwaliteitsverschil.


Voor informatie omtrent dit kan u altijd terecht bij de trainers, een gespecialiseerde BMX-shop of het bestuur.