Geschiedenis

2009

2009: Bouw BMX Parcours 

Sinds september 2009 werd de nieuwe BMX-piste in Peer in gebruik genomen. De piste is gelegen aan het sportcentrum ‘De Deuster’ en voldoet aan de Europese richtlijnen waardoor er officiële wedstrijden gereden mogen worden. Meteen na de inhuldiging van de nieuwe piste ging ook een Peerse BMX club van start.


kid

2010: BMX Parcours Peer

Peer heeft een stevige wielerreputatie hoog te houden. Bovendien rijden in onze stad blijkbaar nogal wat getalenteerde BMX fietsers rond. Redenen genoeg om het bestaande sportieve aanbod aan sportcentrum “De Deuster” uit te breiden met een schitterende BMX-piste,geschikt voor officiële wedstrijden. Het project, in samenwerking met de Limburgse afdeling van Wielerbond Vlaanderen, moet nog deze maand zijn afgerond. Sinds enkele maanden wordt er, in samenwerking met de Limburgse afdeling van Wielerbond Vlaanderen, werk gemaakt van een echt wedstrijdparcours. Goed voor 390 supersnelle meters, 3 bochten en meerdere heuvels, tussen 1 en 3 meter. De met dolomiet beklede piste is vanaf de herfst geschikt voor trainingen. Vanaf volgende zomer zijn ook alle voorzieningen voor competities aanwezig. Hiervoor wordt er onder meer een starthekken op de startheuvel geplaatst. Wielerbond Vlaanderen zal op de nieuwe piste opleidingen voor jonge BMX'ers organiseren.( Foto: In gebruik name van de startheuvel.)


parcours

2011: BMX Parcours opgeleverd

Het sportieve succesverhaal van de voorbij maanden was ongetwijfeld de nieuwe BMX piste. Als degelijke en voor de regio unieke accommodatie bleek de nieuwe BMX piste ,een juiste aanvulling bij het ruime aanbod van het Peerse Sportcentrum “De Deuster”. Hier zijn immers ook voetballers, joggers, wielrenners, skifanaten en boogschutters thuis.

De laatste hand werd gelegd aan de "bergen", de bochten verhard met klinkers en  een verbindingspad tussen de parkings aan de Deusterstraat en de BMX-piste. Eerder was al voor een degelijke verlichting gezorgd langs deze verbinding en werd ook de piste zelf uitgebreid van verlichting voorzien. Dat het BMX’end Peer voor de wind gaat mag ook blijken uit de toewijzing van de prestigieuze Topcompetitie wedstrijd van 1 mei.
 


2012

Peer BMX word stilaan een club om U tegen te zeggen. Diverse rijders nemen deel aan Europese wedstrijden en dingen zelfs mee met de wereldtop in Birmingham in Engeland.


2013

Een jaar vol werken. Het park ferme werd overdekt. De PRO-sectie werd aangelegd. Daarbij nog verschillende onderhouds– en herstellingswerken.


2014

Het parcours ondergaat een metamorfose en krijgt een omheining om onnodige slijtage te vermijden. Het belangrijkste van het jaar was de aankoop en plaatsing van het clublokaal. Zo kunnen ouders en rijders zich opwarmen voor, tijdens en na de trainingen.

Een manche van de “3 NATIONS CUP” werd aan Peer BMX toevertrouwd, waardoor 2015 al een hoogte punt kent.


2019

In 2019 mochten we met succes de laatste ronde van het EK organiseren.

Nog een hoogtepunt van dat jaar was dat er een complete overdracht is geweest van het bestuur, en dat we waarschijnlijk het allereerste volledig vrouwelijk hoofdbestuur zijn in de BMX geschiedenis.

2022

In 2022 werden lijn 3 & 4 volledig opnieuw aangelegd.